EGGER PRO 2021+ Za dizajn u formatu

Kako pronaći prikladan format podnih daski?

Pravilnim odabirom poda, u svakoj prostoriji se može postići željeno ozračje. Pritom su od velike važnosti motiv i struktura dekora, ali i odgovarajući format. Naime, svaki format podne daske ima drugačiji učinak na prostor u koji se postavlja. Primjerice, za naglašavanje prostranosti velikih prostorija, idealne su duge i široke podne daske. S druge strane, male prostorije će izgledati veće korištenjem uskih podnih daski.

EPL159 Valley hrast natur

1. Classic

Najveći izbor dekora podova se nudi u Classic formatu. Zbog svojih uravnoteženih dimenzija, ove podne daske su prikladne za sve prostorije.

2. Large

Ovaj inovativni format podne daske je odlično rješenje ako želite dodatno naglasiti prostranost, a idealan je za rustikalne dekore podova.

3. Kingsize

Bilo da se radi o motivima drva, kamena ili betona, ljepota dekora u potpunosti dolazi do izražaja u ovom formatu te ostavlja zaista snažan dojam.

4. Long

Long format je idealan za uređenje velikih prostora, a efektno djeluje i u dugim, uskim prostorijama.

5. Medium

Ovaj uski format je savršeno rješenje za male prostore ili prostore nepravilnog oblika, a posebno dolazi do izražaja s autentičnim motivom parketa.

Zakošeni rubovi podnim daskama daju poseban izgled

Nakon odabira dekora poda, detalj uzdužnih, središnjih ili svih zakošenih rubova omogućava dodatne akcente s podnim daskama. Tako se mogu istaknuti pojedine podne daske ili čitav red dasaka. Rubovi su zaštićeni vodonepropusnim lakom.

Zakošenje s dvije strane ističe podne daske u redovima.

Zakošenje s četiri strane ističe pojedinačne podne daske.

Motiv pločica se dobiva urezivanjem dodatnih zakošenih rubova na panelima.


Dodatne informacije o EGGER PRO kolekciji podova 2021+ možete pronaći ovdje:

Share this post