02pi Ap Ph Fur Bathroom Antibacterial H3330 U636 01a Web

EGGER površine s antibakterijskim svojstvom

Jeste li znali da… površine EGGER proizvoda imaju antibakterijsko svojstvo?

Zahvaljujući higijenski zatvorenim površinama Eurodekor melaminski oplemenjenih ploča, PerfectSense lakiranih ploča, laminata i kompaktnih laminata, u roku od 24 sata količina bakterija i klica se smanjuje za 99,9% te se također sprječava njihovo daljnje razmnožavanje. Zbog toga su navedeni EGGER-ovi proizvodi osobito prikladni za prostore koji iziskuju stroge higijenske uvjete.

Antibakt.svojstva Web 03
Antibakt.svojstva Web 01jpg

Dokazano ispitano

U proizvodnji EGGER proizvoda ne koriste se aditivi s antibakterijskim djelovanjem, a ispitivanja se provode prema međunarodno priznatoj metodi ispitivanja (ISO 22196 = JIS 2801) za ocjenu antibakterijskog djelovanja. EGGER proizvode certificira neovisni vanjski Hohenstein institut.

05lg Qs Antibacterial Eurodecor Iso 22196 En Web

Snažna učinkovitost antibakterijskog djelovanja

Za ocjenu antibakterijskog djelovanja važna je takozvana vrijednost smanjenja: Koliki je broj preostalih klica nakon 24 sata u usporedbi s početkom ispitivanja? EGGER proizvodi su pokazali „snažnu“ učinkovitost i vrijednost antibakterijskog učinka A  ≥ 3.

Ocjena antibakterijskog djelovanja

Učinkovitost antibakterijskih svojstava Vrijednost antibakterijskog učinka A (Log10KBE)
Nikakva A < 2
Značajna 2 ≤A <3
snažna A ≥ 3

Pregled proizvoda: Dizajn uparen sa sigurnošću

Kod EGGER proizvoda ništa ne utječe na certificirano antibakterijsko svojstvo – dekori, strukture niti nosive ploče. Zahvaljujući svojoj usklađenosti, dekori se mogu koristiti za različite primjene, čak i u onim prostorima koji zahtijevaju stroge higijenske uvjete. Asortiman EGGER proizvoda s antibakterijskim svojstvima površina nadopunjen je i bogatom ponudom podova.

02pi Pr Ph Fur Colour Match Products H1180 St37 04 Web
Eurodekor melaminski oplemenjene ploče
Perfectsenseprodukt790x450web01
PerfectSense lakirane ploče
1067903detail850x850web01
Laminati
02pi Pr Ren Fur Worktop F186 H1180 F206 F222 Web01
Radne ploče
02pi Pr Ph Fur Compact Laminate Product Family H1313 H1313 W1101web
Komapktni laminati
Podovi
Podovi

Higijena u vlastitom domu

Rizik od bakterija nije prisutan samo u javnim objektima u kojima se kreće mnogo ljudi. Naprotiv, prisutan je i u vašem vlastitom domu, zbog čega je od izuzetne važnosti održavanje higijene u svim prostorijama, a naročito u kuhinji i kupaonici. Također je bitno da proizvodi koji se koriste za izradu radnih ploča, fronti i namještaja imaju površinu s antibakterijskim svojstvom.

02pi Ap Ref 2017 Badezimmer Egger At 03 Web

U kontaktu s mnogo ljudi

Higijena je naročito važna u javnim ustanovama u kojima se sureće mnogo ljudi, kao što su bolnice, starački domovi, škole i vrtići, ali i u ugostiteljskim te komercijalnim prostorima poput restorana, hotela, trgovačkih centara i zračnih luka. Zahvaljujući bogatoj ponudi EGGER proizvoda i dekora, sloboda u dizajnu je neograničena, čak i u prostorijama u kojima se zahtijevaju najviši higijenski standardi.

02pi Ap Ref 2019 School Hostavice Cz 02web

Higijena u fokusu

U javnim prostorima, kao što su svlačionice ili sanitarne prostorije, čistoća bez klica i bakterija je nešto najbitnije. Zato su za projektiranje ovakvih prostorija idealni EGGER-ovi otporni materijali koji se jednostavno čiste i nude mnoštvo mogućnosti oblikovanja (npr. zaobljeni elementi i izrezivanje).

02pi Ap Ref 2018 Fitnesstreff Arche Neo 29 Web

Smanjenje zona rizika

Higijena je naročita važna u zdravstvu, gdje prostorije poput prijemnih prostora, čekaonica, soba za sastanke, ordinacija i bolesničkih soba moraju imati površine s antibakterijskim svojstvima. Upravo EGGER proizvodi su pravo rješenje za ovakve vrste prostorija u kojima su čistoća i sigurnost izuzetno važne komponente, kao i lijepi dizajn.

02pi Ap Ref Fur Syring Doctor Practice 12 Web

Preporuke za čišćenje

Treba imati na umu kako se sve površine, pa tako i EGGER površine s antibakterijskim svojstvima, moraju redovito održavati, čistiti i dezinficirati. Naime, antibakterijsko svojstvo ne predstavlja zamjenu za čišćenje i dezinfekciju. Ako se površine ne čiste redovito i propisno, na njima ostaju prljavština i biofilm, koji utječu na slabljenje antibakterijskog svojstva.

Share this post