Sirovi MDFMDF ploče

Medijapan ili MDF (Medium Density Fibreboard) ploče su drvni proizvod koji se dobiva spajanjem drvnih vlakana (drvne „vune“) pod visokim tlakom i temperaturom u kombinaciji s voskom i posebnim smolama. Medijapan je gušćeg i tvrđeg sastava od iverice, a samim time je pogodan za različite obrade CNC strojevima. Najčešća primjena medijapana je kod izrade polica i fronti (prednjih dijelova) namještaja koje se uglavnom lakiraju što dodatno obogaćuje izgled, ali u konačnici i njegovu vrijednost.

Nijedan drugi materijal ne pruža toliko mogućnosti s bojama i obradama kao medijapan. Može se lakirati što mu pruža još bolju zaštitu i čini ga pogodnim za prostore s vodenim zonama. Istovremeno nudi i širok spektar nijansi među kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Završna obrada može biti u sjaj ili mat varijanti. Prednost medijapana je i mogućnost izvrsnog profiliranja ukopnih ručkica, rubova i motiva koji se potom mogu lakirati u željenu boju. Osim lakiranja, medijapan se može presvući PVC folijom i akrilom.

U ponudi Max & Morisa se nalaze sirovi MDF i grundirani MDF.

Sirovi MDF je pogodan za bojanje i lakiranje jednolično i na sve strane. Zbog same strukture ove sirovine moguća su njegova raznovrsna modeliranja. Ploče sirovog MDF-a su dimenzija 2800 x 2070, a dolaze u debljinama 10mm, 16mm, 18mm i 25mm.

Ploče MDF-a oplemenjene s grundiranom folijom su dimenzija 2800 x 2070, a dolaze u debljinama 18mm i 22mm. U ponudi Max & Morisa nalazi se i medijapan MB kvalitete koji se ističe odličnom kvalitetom vlakana i komprimiranim srednjim slojem. Među ostalim, posebno je pogodan za profiliranje rubova i ručki, izrade utora te oplemenjivanje i lakiranje.

Filter