kuhinjske radne ploce

Kuhinjske radne ploče

Sve popularniji otvoreni koncept stanovanja u kojoj kuhinja više nije odvojena prostorija, u kojem dom postaje jedna cjelina zajedno s blagovaonom i dnevnim boravkom, učinio je odabir kuhinjske radne ploče važnijim nego ikad. Radna ploča više nema samo funkcionalnu već i dekorativnu funkciju zbog čega je od presudne važnosti odabrati ploču koja će se idealno uklopiti u ostale elemente kao što su fronte i korpusi namještaja, te police i laminatni podovi.

Za početak, većini je kupaca vizualna komponenta jednako bitna kao i ona koja se odnosi na kvalitetu kuhinjske radne ploče. Max & Moris nudi izuzetno bogatu kolekciju boja koje se koriste u projektiranju kuhinja što omogućava njihovo usklađivanje s radnim pločama za postizanje skladno dizajniranog prostora. Tako je moguće birati između rustičnih i klasičnih drvnih dekora, modernih motiva kamena, ali i urbanih površina koje će osuvremeniti svaki prostor. Moguće je odabrati površinu koja će odavati dojam punog drva, kamena i keramike.

Po odabiru boje i materijala, slijede dizajn, računalna izrada crteža i njegova izvedba. Na površinu nosive ploče spaja se dekorativni laminat koji se može profilirati oko ruba (postforming model) ili može ostati ravan (rubljen ABS rubnom trakom). Sve kuhinjske radne ploče u našoj ponudi izrađene su od vrhunskih materijala velike izdržljivosti, otporne su na ogrebotine, udarce, kemikalije i toplinu, a ujedno se lako čiste i održavaju.

kuhinjske_radne_ploce

Unatoč visokoj kvaliteti i činjenici da su zbog svoje primjene kuhinjske radne plohe iznimno otporne na grebanje i vlagu, nekoliko bi naputaka uvijek trebalo imati na umu.
Nakon što ih ugradite, kuhinjske radne površine potrebno je adekvatno održavati kako ne bi izgubile sjaj i kako bi još dugo izgledale kao nove. Od iznimne je važnosti imati na umu da bez obzira na otpornost materijala i njegovu kvalitetu, kuhinjske se radne površine ne bi smjele izlagati visokim temperaturama te bi uvijek trebalo staviti podmetač ispod vrućih komada posuđa, pogotovo ako je riječ o matiranim površinama ili površinama visokog sjaja. Prolivena tekućina bi se također trebala odmah obrisati, pogotovo na mjestima spojeva s ostalim elementima da bi se spriječilo pucanje kuhinjske radne površine i podizanje laminata. Radne se plohe ne bi trebale koristiti za rezanje namirnica, te bi uvijek trebalo koristiti dasku za rezanje kako bi se izbjegla oštećivanja kuhinjske radne površine.

Bez obzira na odabir boje, materijala i rubova vaše kuhinjske radne ploče, kada birate kvalitetu, efikasnost, pouzdanost i brzinu, birajte Max & Moris.

Share this post