Max & Moris djelatnici i stolari ispred Egger upravne zgrade
Max&moris Stolari Posjeta Tvornici Egger Prezentacija

Max & Moris partneri stolari posjetili Egger i upoznali se sa svim novitetima

Djelatnici tvrtke Max & Moris i partneri stolari proveli su tri zanimljiva dana u Austriji. Posjetili su tvornicu Egger u St. Johannu u Tirolu, saznali zanimljivosti iz nove kolekcije te trendove uređenja interijera. Šetnja kroz tvornicu omogućila je bolje razumijevanje proizvodnih procesa te uvid kako izgleda prerada drva od složenih sirovih balvana do gotovih ploča. Naravno, austrijske delicije bile su nezaobilazan dio putovanja.

Osim službenog obilaska tvornice Egger, užitak je bio obilazak St. Johanna i Villacha

Dugogodišnje suradnja tvrtke Max & Moris i partnera stolara ovog proljeća obilježio je poslovni put u Austriju. U St. Johannu, gradiću u austrijskom Tirolu, od davne 1961. nalazi se tvornica Egger koju su posjetili naši stolari: Mario Čipćić (Idoneus), Ivan Lončar (Lončar interijeri), Neno Buljubašić i Marino Kolić (Ben namještaj), Joško Kalik (Stolarija Kalik), Marko Bojanić (MAK Šibenik), Ante Vuković (3D Vuković Interijeri) i Srećko Mijoč (Lipa Interijeri). Vesela atmosfera od polaska obećavala je spoj korisnog (edukacije) uz jaaako dobru zabavu. Obilazak sjedišta Eggera, prezentacija i obilazak tvornice bili su „službeni“ dio putovanja, dok je ostatak vremena proveden u uistinu ugodnoj atmosferi, obilascima gradića St. Johanna i Villacha te kušanju austrijskih delicija i piva.

Max&Moris stolari u pivovari u St Johannu 1000x750
Uživalo se i u degustaciji piva na najvišem tornju u St. Johannu u Tirolu

Detaljnije upoznavanje partnera stolara s novim dekorima iz Eggerove dekorativne kolekcije 2017 – 2019.

Predstavnik Eggera za Hrvatsku i BiH Dean Balent, uz pomoć ljubazne Azre Hakalović iz Eggerovog marketinškog odjela, prezentirao je stolarima posebno zanimljive detalje noviteta iz najnovije Eggerove kolekcije.

Max&Moris stolari Egger prezentacija St.Johann u Tirolu
Najzanimljiviji dio prezentacije bilo je uspoređivanje starih i novih, osuvremenjenih dekora

Premda se većina njih susrela i radila s dekorima iz Eggerove dekorativne kolekcije 2017. – 2019., zanimljive su bile vizualne i taktilne usporedbe ploča starih i novih dekora. Na uzorcima ploča stolarima je posebno pobudilo interes pokazivanje detalja kojima su dekori unaprijeđeni te načina kako je tekao razvoj brojnih novih struktura. Primjerice, struktura 11 (popularno ST11) u potpunosti je zamijenjena strukturom 12 koja nema mat i efekt sjaja poput prethodne strukture. Dekor trešnje poboljšan je i oplemenjen strukturom 12 čime se postigao neplastičan efekt s dubinom na dekoru. Dekor bukve 1582 postao je dekor naziva Country bukva natur H 3991 ST10 s puno više nesavršenosti čime se postiže prirodniji izgled. Šećerni javor šampanjac H3860 ST9 novi je dekor javora koji je izgubio nepopularni žuti ton u dekoru.

Max&Moris stolari u Egger tvornici razgledavanje kolekcije 1
Dean Balent pokazuje ekipi Max & Morris zanimljivosti Eggerove dekorativne kolekcije 2017. – 2019.

Feelwood strukture, sad već iznimno popularne ST28, ST33, ST36 i ST37, dio su Eggerove dekorativne kolekcije 2017. – 2019. Izdvajamo po jedan dekor u svakoj od njih: Halifax hrast natur H1180 ST 37, Hrast Gladstone sivo-bež H3326 ST28,  bogati dekor Crne U999 ST38 u strukturi i Tossini brijest sivo bež H1210 ST33. Prednost je struktura, koje još zovemo i sinkroporama, da svojom reljefnošću zaista dočaravaju taktilni doživljaj pravog drva, u što su se naši brojni stolari i njhovi kupci odavno uvjerili.

Usklađenost Eggerovih dekora s intervalima boja zanimljiva je informacija stolarima

Dekorativnu kolekciju Egger 2017. – 2019. razvijali su brojni stručnjaci čiji je zajednički cilj bio ponuditi više od običnog dekora. Tim koji je razvijao boje napravio je u prvi mah nevidljivu poveznicu dekora tzv. intervalima boja što je našim partnerima stolarima tijekom prezentacije bilo iznimno zanimljivo.

Max&Moris stolari promatraju dekore usklađenih intervala boja horiz 1000x750
Dean pokazuje dekore usklađenih intervala djelatnicima i partnerima stolarima

Dekori koji imaju više tonova u dekoru savršeno se slažu sa svakim tonom u Unidekoru. Drugim riječima, budući da su stolari već radili takve kombinacije, znali su da svaki ton na višebojnom dekoru postoji i u jednobojnoj verziji.

Konkurentna prednost ovog detalja kolekcije najljepše se ogleda u kombinacijama dekora koji se „ljube“.

Šetnja kroz Egger tvornicu – od naslaganih balvana do gotovih ploča

Max & Moris partneri stolari u obilasku Egger tvornice
Nakon odslušane prezentacije slijedi obilazak tvornice

Prva Eggerova tvornica upravo je ona koju smo posjetili u St. Johannu u Tirolu. Ona je na početku, 1961. godine, bila tvornica iverice. Partneri stolari u potpunosti su svjedočili nastajanju ploča s kojima rade i koje poznaju „kao svoj džep“. Slika postaje jasnija ispred tvornice kada se ugledaju naslagani balvani koji čekaju na preradu. Balvani idu na obradu i mljevenje te se pretvaraju u iverje koje potom čeka na prešanje u silosima. Stolarima je bilo dojmljivo vidjeti kako „Kontirolka“, veliki stroj koji tijekom nekoliko faza preša „kolač“ od iverja i smola, proizvodi ploču te na koncu dobivamo sirovu ploču spremnu za oplemenjivanje. Svjedočili smo i oplemenjivanju Eurodekora. Sirove ploče oplemenjuju se dekor papirom i melaminskim smolama koje se osušene automatiziranim sustavom odnose u visokoregalno skladište.

Utiskivanje struktura radi se na već oplemenjene ploče. Strukturama se postiže reljefnost koja je potvrdila tvornicu Egger kao vodećeg proizvođača pločastih materijala. U sklopu obilaska u visokokontroliranim uvjetima posjetili smo skladište laminata iz kojeg nam stižu laminati u svim dekorima (dostupni po jedan komad).

Max&Moris stolari pogled iz Egger tvornice
Na kraju napornog dana valjalo se i odmoriti u stolicama stajalicama (pogled iz tvornice Egger)

Max & Moris partneri stolari i djelatnici odsjeli su u hotelu opremljenim Eggerovim materijalima

Max & Moris ekipa bila je smještena u hotelu Post
Projektantica Maja u šetnji St. Johannom (slikano ispred hotela Post)

Dodatni začin posjetu Eggeru dao je i smještaj u hotelu Post u sjedištu St. Johanna u Tirolu. Moderno dizajniran hotel u potpunosti je opremljen Eggerovim pločastim materijalima. Stolarima su inspiraciju mogle dati sobe novouređenog hotela koje krase ormari sa zanimljivim „okvirima“ dajući im robusniji izgled. Zanimljiv su detalj i velika ogledala nalijepljena na dekor čije su boje u potpunosti uparene s ostatkom interijera. Vratna krila obložena vratnim laminatima u usklađenim dekorima s ostatkom interijera dali su dodatnu poveznicu interijeru hotelske sobe.

Hotel Post – vratni laminati aplicirani su na vratna krila, a dekori usklađeni s ostatkom interijera sobe „zaokružili“ su dizajn interijera

Posebno su zanimljive bile walk – in tuš kabine u kojima su pločice zamijenjene kompakt laminatima.

Max&Moris tus kabina kompakt laminat
Hotel Post – zanimljivo je rješenje tuš kabina sa stijenkama Eggerovog kompakt laminata, dekora usklađenog s interijerom kupaonice

To da hotel ima izvrsnu i gastronomsku ponudu uvjerili smo se tijekom službene večere s našim domaćinima gdje nam se uz Deana i Azru, pridružio i Igor Tomić, regionalni voditelj prodaje u Eggeru.

Djelatnici tvrtke Max & Moris i partneri stolari u ugodnoj atmosferi za vrijeme večere u hotelu Post

Nekoliko zanimljivosti o tvornici Egger koje su Max & Moris partneri stolari saznali

Max&Moris stolari Egger logo
U krugu Egger tvornice
  • Kontirolka – jedan od najstarijih strojeva te vrste na svijetu zahvaljujući osuvremenjavanju savršeno odolijeva vremenu (od cca 1987.)
  • Visokoregalno skladište (dimenzija 120×38×34m, posve automatiziran rad)
  • Ekološki pristup – ploče iverice sadrže preko 25% recikliranog materijala
  • Upravna zgrada tvornice Egger obnovljena je 2015. i sastoji se najvećim dijelom od Eggerovih pločastih materijala
Interijer Eggerove upravne zgrade

Ugodna atmosfera, lagane teme te dugogodišnja suradnja i poznanstvo Max & Moris partnera stolara i djelatnika tvrtke Max & Moris bili su jamstvo kvalitetno provedenog vremena.

Veliki pozdrav partnerima – stolarima tvrtke Max & Moris i puno sreće u radu.

Do sljedećeg druženja,

Vaš Max & Moris!

 

Share this post