Max&Moris posjetio Salone del Mobile Milano

Salone del Mobile Milano 2018

Max&Moris posjetio sajam Salone del Mobile Milano 2018.

Milano je već 57. godinu za redom domaćin međunarodnog sajma namještaja Salone del Mobile. Ekipa iz Max&Morisa posjetila je prestižni sajam i njegove prateće izložbe koje svake godine privuku više od 300.000 posjetitelja iz cijelog svijeta: od arhitekata, dizajnera i kupaca do medija koji žele prvi saznati najnovije trendove u dizajnu interijera. Ove godine posjetitelji su mogli vidjeti novitete predstavljene na izložbama EuroCucina, FTK (Technology For the Kitchen), International Bathroom Exhibition i International Furnishing Accessories Exhibition.
Jedan od razloga zašto Milano dobiva toliku pozornost su koncepti, oblici, boje i materijali koji inspiriraju stiliste, fotografe, marketinške stručnjake, dizajnere, a najzad i prodavaonice. Kako će svijet interijera izgledati kroz sljedeću godinu dana uvelike možemo zahvaliti upravo sajmu Salone del Mobile i njegovom snažnom utjecaju.

Izložba kuhinja EuroCucina

Max&Moris upoznao novitete u svijetu kuhinja na Salone Del Mobile - Eurocucina
MaxMoris na Salone del Mobile Milano – izložba kuhinja EuroCucina

Pokrenuta 1974. godine, internacionalna izložba kuhinja EuroCucina sa svojom pratećom izložbom FTK (Tehnologija za kuhinje) se danas smatra vodećim predstavljanjem vrhunskih kuhinja. Ekipa iz Max&Morisa pažljivo je zabilježila novitete, zanimljivosti i trendove koje u blogu donosimo.

Ovogodišnje 22. izdanje izložbe EuroCucina je predstavilo 117 tvrtki u izložbenom prostoru veličine preko 22,000m2. Posjetitelji su imali priliku vidjeti eksponate vrhunske kvalitete koji su utjelovili moderni dizajn, tehnološke inovacije, novu generaciju performansi, energetsku efikasnost i jednostavnost korištenja. Novi oblici, boje i materijali su pomogli u označavanju kuhinju kao mjesta za druženje i interakciju s vanjskim svijetom. Kuhinje više nisu samo funkcionalni prostor, već i mjesto za druženje i stvaranje lijepih uspomena.

International Bathroom Exhibition 2018

Max&Moris na Salone del Mobile saznao novitete na International Bathroom Exhibition 2018
Max&Moris na Salone del Mobile saznao novitete na International Bathroom Exhibition 2018

Internacionalna izložba kupaonica – International Bathroom Exhibition 2018 predstavila je inovativne proizvode i ideje za kupaonice, pružajući kompletan pregled trendova u tom sektoru. 243 izlagača je postavilo svoje štandove na površini od 20,600m2, pokazujući veliki raspon proizvoda vrhunske kvalitete koji zadovoljavaju sve veću potražnju za proizvodima visokih performansi, usmjerenih na odmor i opuštanje. Max&Moris donosi zanimljivosti sa internacionalne izložbe kupaonica i nadamo se da ćete pronaći nešto po svom guštu.

Vrhunski proizvodi za suvremene kupaonice odražavaju današnju snažnu potrebu za učinkovitošću i uštedom energije, s naglaskom na učinkovitost vode, sprječavanje zagađenja unutar prostora i na osobno zdravlje. Ove godine među izlagačima nije bilo štednje na ergonomiji, bojama i priboru koji stimuliraju emocije i naglašavaju osjećaj wellnessa.

 

Najnoviji trendovi u dizajnu interijera – Max&Moris donosi najzanimljivije fotografije

Kako je kipa iz Max & Morisa tradicionalno i ove godine posjetila sajam namještaja Salone del Mobile, istražila je najnovije trendove koji će obilježiti svijet interijera 2018. Evo što smo zabilježili…

Max&Moris donosi najnovije trendove u uređenju interijera
Salone del Mobile Milano – trendovi u uređenju interijera za 2018

Sudeći prema sajmu Salone del Mobile 2018 najprisutnije boje u interijerima ove sezone će zasigurno biti crna te razne nijanse sive. Bilo da je riječ o kuhinji, dnevnom boravku ili kupaonici, tamne boje će imati dominantnu ulogu, a kao njihov kontrast ističe se mnoštvo toplih i zemljanih tonova: razne nijanse narančaste, smeđe, crvenkastosmeđe te boje terracotte i hrđe. U interijerima su također prisutne i prljavo roza, tamno plava, ljubičasta te zelene boje celera i avokada. Jake boje se najčešće pojavljuju samo kao akcenti.

Max&Moris donosi trendove u uređenju kuhinja
Eurocucina 2018 – kombinacije drva, betona i tamnih boja su hit u uređenju kuhinja

Materijali koji prevladavaju se većinom prirodni: drvo, kamen, metal i staklo te kompozitni materijali koji imitiraju prirodne elemente, cement i beton. Trend materijali za radne površine su mramor (pogotovo u tamnijim nijansama), drvo te imitacije betona. Hrast se ponovno vraća u modu, pogotovo u svijetlim i srednje svijetlim nijansama, a volimo ga prvenstveno zbog toga što namještaju daje sofisticiran izgled te osjećaj topline modernom dizajnu.

Max&Moris posjetio Salone del Mobile Eurocucina - trend u uređenju kuhinja drvo, metal, beton
Max&Moris na izložbi Eurocucina – trendovi u uređenju kuhinja

Namještaj je moderno dizajniran u mat obradi s čistim ravnim linijama. Industrijski stil je još uvijek prisutan, međutim, više je riječ o detaljima nego o cijeloj industrijskoj temi. Neki od industrijskih elemenata koji se ponavljaju su metalne police, grede i detalji od betona.

Eurocucina - kuhinje bez vratnica sa zanimljivim detaljima
Na Eurocucina izložbi zanimljive su bile kuhinje bez vratnica s akcentnim detaljima

Vratnice ormara su većinom bez ručki ili pak s dimenzioniranim ručkama u mat obradi. Metalni detalji često krase ručke, slavine i ostale kuhinjske elemente. U trendu su i zlatni topli detalji koji daju akcent kuhinjskim elementima i bojom odgovaraju sivim nijansama.

Max&Moris na Salone del Mobile - trendovi uređenju interijera
Ekipa iz Max&Morisa zabilježila je najzanimljivije trendove u dizajnu interijera

Električni uređaji kao što su hladnjaci, perilice posuđa i ploče za kuhanje postaju sve diskretniji elementi u kuhinji. Sudoperi su sve veći te su vrlo često “sakriveni” u boji radne ploče.

Max&Moris Eurocucina - moderne kuhinje u mat dekoru, inoxu i staklu
Eurocucina – moderne kuhinje su u mat dekoru, s detaljima u inoxu i staklu
Max&Moris na Eurocucini - kuhinjska radna ploča s integriranom pločom štednjaka
Jedan od EuroCucina noviteta: kuhinjska radna ploča s integriranom pločom štednjaka

S druge strane, trend sakrivanja posuđa je iza nas. Naime, ove sezone se traže samostojeći ormarići sa staklenim i metalnim elementima te otvorene police za slobodno izlaganje posuđa, knjiga, biljaka i ostalih dekoracija.

Eurocucina 2018 - zanimljiva kuhinja s otokom
EuroCucina 2018 – zanimljiva kuhinja s otokom

Ove godine sajam Salone del Mobile je prigrlio zeleni dizajn više nego ikada do sada. Iz prve ruke možemo reći da će kuhinje, kupaonice i ostale prostorije ove sezone biti popunjene biljkama koje vise sa stropova, izviru iz zidova ili krase police. A tu nije kraj temi zelenila jer se ona provlači i kroz zelenu boju zidova, stupova i akcenata na namještaju te kroz tapete, vaze i ostale dekoracije s motivom lišća.

Max&Moris Salone del Mobile - puno biljaka u uredenju interijera su hit
Na Eurocucini 2018 ekipa Max&Moris zabilježila je apsolutni hit – biljke: sve se zeleni

Dekoracije koje će krasiti domove ove sezone su otomani, stolići, lampe, brončani ukrasi, ručno izrađeni keramički predmeti, staklene vaze u bojama, drvene vaze, viseći tekstil itd. Budući da minimalizam više nije u trendu, s dekoracijama ne možemo pretjerati. Štoviše, povodimo se pravilom “Više je bolje” i preferiramo predmete organskog podrijetla i održivog dizajna.

Dekorirani zidovi za potpuni dizajn interijera
Salone del Mobile 2018 – dekorirani zidovi za potpuni dizajn interijera

Zidovi i površine su također obrađene na način da kreiraju organske strukture i oblike.

Salone del Mobile - strukture na zidovima daju posebnu čar
Salone del Mobile – strukture na zidovima daju posebnu čar pri uređenju interijera

Uglavnom, sajam u Milanu je još jednom pokazao sve najbolje.

Kroz galeriju pogledajte detalje koje smo zabilježili kroz naš objektiv i dobijte inspiraciju za nove ideje.

Max&Moris foto – izvještaj sa Salone del Mobile 2018

 

 

Share this post