1

Egger Dekorativna kolekcija 2017 – 2019

Egger Dekorativna kolekcija 2017 – 2019 nudi novi izvor inspiracije kroz sustav 9-polja. Vaša kreativnost. Vaše zamisli.

Što je sustav 9-polja?

Arhitekti i proizvođači često trebaju inspiraciju i usmjeravanje.
Sa sustavom 9-polja možete biti izuzetno učinkoviti i uspješno se snaći u mnoštvu naših različitih kolekcija dekora.

Uzmite, primjerice, izuzetno popularan trend bijele boje. Paleta bijelih nijansi koje nudimo je ogromna. Da su nijanse predstavljene u dugom nizu, bilo bi teško odabrati baš onu koju trebate. No, u kompaktnim skupinama sustava 9 polja nijanse su razvrstane u skupine kako biste ih mogli brzo usporediti. Tako se arhitektima i proizvođačima nudi mnogo više različitih kombinacija, pa će svoje projekte moći uskladiti prema trendovima dizajniranja.

Detaljni sustav 9-polja s 35 mrežnih prikaza osmišljen je kao detaljni pregled čitave kolekcije. Dekori sličnih boja svrstani su jedan pored drugog.

Svih 300 dekora u kolekciji raspoređeno je u 9 polja. Da biste se lakše snalazili, prikazani su u skupinama 9 dekora.

Za početni odabir svijeta boje tih 35 mreža posloženo je u skupine, takozvane svjetove boja:

inovativni sustav 9 poljaEgger dekorativna kolekcija 2017 – 2019 Stilovi

Ovi su stilovi promišljena i inteligentna kombinacija dekora i struktura koja prikazuje najnovije trendove u svijetu unutarnjeg uređenja i izrade namještaja. Egger je nove dekore ciljano razvio upravo za te trendove. Stilovi su sadašnji i budući trendovi uređenja interijera čija je svrha predstaviti novosti.

Definirano je 9 stilova:
stil moderni klasiciModerni klasici

Dekori iz ove kategorije tradicionalno se smatraju klasičnima. Njihov je izgled osuvremenjen korištenjem uzbudljivih intenziteta boja i posebnih struktura. Reprodukcije drva sadrže vrlo prirodne elemente, a njihove boje osiguravaju mogućnost najrazličitijih kombinacija. I reprodukcije kamena koriste suptilnu interakciju boja, pa su zato savršene za brojne kombinacije s uni dekorima.

 

 

stil ručna obradaRučna obrada

Ovaj stil nadahnut je minucioznošću obrade kojom se odlikuju ručno izrađene površine. Reprodukcije duboko četkanog drva i pjeskarenih površina naglašavaju prirodnost materijala.
Ove reprodukcije materijala djeluju kao da su ručno obrađene i tako osiguravaju veliku autentičnost metalnim, brisanim i kožnim strukturama.

 

 

industrijski stilIndustrijski stil

Središnji motiv ovog stila je industrijski izgled koji podsjeća na stare tvornice.
Reprodukcije metalik dekora dobile su strukturu zapuštene površine, dodatno naglašenu mat i sjajnim elementima. S druge strane, reprodukcije drva odišu individualnošću zbog korištenja metalih elemenata ili bijeljenih pora.

 

 

stil prirodna živopisnostPrirodna živopisnost

Prirodni stil nadahnut je mnoštvom raznolikih boja i struktura koje se pojavljuju u prirodi. Godovi, grane, pukotine i pore u različitim drvnim dekorima omogućavaju taktilni dojam vrlo sličan dojmu koji ostavlja materijal koji je poslužio kao inspiracija. I reprodukcije kamena su vrlo autentične zahvaljujući mat strukturi.

 

 

stil upečatljive površineUpečatljive površine

Dekori ovog stila ostavljaju dojam posebnih površina. Uglavnom se radi o optici metala, ali neki imaju i biserni element koji dekoru daje izvjesnu blistavost i dubinu.

 

 

nordijski stilNordijski stil

Svijetli drvni dekori u ovom stilu zrcale krajobraz krajnjeg sjevera Europe i stvaraju jasan i svijetao ukupan dojam. Svoj nordijski karakter ova kategorija dobiva kroz kombinacije s tekstilima i modernim metalik akcentima.

 

 

loft stilLoft stil

Prostrani otvoreni prostori gradskih potkrovlja prikazani su raznolikim reprodukcijama materijala koji se mogu naći u urbanom prostoru, a odlikuje ih decentan izgled istrošenosti.
Osim toga, svijetli drvni dekori svojom lakoćom djeluju kao protuteža kamenim materijalima i stvaraju toplo ozračje.

 

 

Susret boje i prirode

Dekori u ovom stilu donose mnoštvo različitih boja, a njihova jedinstvenost je u činjenici da ne moraju nužno imitirati boju izvornog materijala. Pri tome vrsta drva ima više pozadinsku ulogu, a u prvom planu je boja.

 

 

sustav bojaSustav boja

Ovaj stil sastavljen je od naših sustava boja uni dekora. Svrstani su prema pojedinim bojama, a svaka od njih istaknuta je u jednom kvadratu.
Svi uni dekori imaju modernu mat strukturu.

 

 

Nakon što ste se detaljnije upoznali s umreženim sustavom najnovijih dekora i materijala okušajte se u dizajniranju interijera uz pomoć Design Guide – a. U online programu Design Guide prvi korak je da odaberete jedan od ponuđenih stilova, a to su Moderni klasici, Ručna obrada, Industrijski stil, Prirodna živopisnost, Upečatljive površine, Nordijski stil, Loft stil, Susret boje i prirode i Sustav boja. Svaki od stilova nudi preporučene dekore koje možete prilagođavati i mijenjati po želji. Drugi korak je odabir ponuđene prostorije javnog ili privatnog karaktera. Možete odabrati između kupaonice, kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe, poslovnih prostorija, prodavaonice, hotela, sajma i ugostiteljskih objekata. Prostorije su s definiranim namještajem i treći korak je odabir i kombiniranje dekora za namještaj, zidne i podne obloge.  Na kraju, kao četvrti korak, svoju ideju možete isprintati, poslati e-mailom ili pohraniti na svoj disk.

Više o dizajniranju interijera uz pomoć Egger Design Guide -a saznajte na linku

Share this post