EGGER površine s antibakterijskim svojstvom

Jeste li znali da… površine EGGER proizvoda imaju antibakterijsko svojstvo?

Zahvaljujući higijenski zatvorenim površinama Eurodekor melaminski oplemenjenih ploča, PerfectSense lakiranih ploča, laminata i kompaktnih laminata, u roku od 24 sata količina bakterija i klica se smanjuje za 99,9% te se također sprječava njihovo daljnje razmnožavanje. Zbog toga su navedeni EGGER-ovi proizvodi osobito prikladni za prostore koji iziskuju stroge higijenske uvjete.

Dokazano ispitano

U proizvodnji EGGER proizvoda ne koriste se aditivi s antibakterijskim djelovanjem, a ispitivanja se provode prema međunarodno priznatoj metodi ispitivanja (ISO 22196 = JIS 2801) za ocjenu antibakterijskog djelovanja. EGGER proizvode certificira neovisni vanjski Hohenstein institut.

Snažna učinkovitost antibakterijskog djelovanja

Za ocjenu antibakterijskog djelovanja važna je takozvana vrijednost smanjenja: Koliki je broj preostalih klica nakon 24 sata u usporedbi s početkom ispitivanja? EGGER proizvodi su pokazali „snažnu“ učinkovitost i vrijednost antibakterijskog učinka A  ≥ 3.

Ocjena antibakterijskog djelovanja

Učinkovitost antibakterijskih svojstava Vrijednost antibakterijskog učinka A (Log10KBE)
Nikakva A < 2
Značajna 2 ≤A <3
snažna A ≥ 3

Pregled proizvoda: Dizajn uparen sa sigurnošću

Kod EGGER proizvoda ništa ne utječe na certificirano antibakterijsko svojstvo – dekori, strukture niti nosive ploče. Zahvaljujući svojoj usklađenosti, dekori se mogu koristiti za različite primjene, čak i u onim prostorima koji zahtijevaju stroge higijenske uvjete. Asortiman EGGER proizvoda s antibakterijskim svojstvima površina nadopunjen je i bogatom ponudom podova.

Eurodekor melaminski oplemenjene ploče
PerfectSense lakirane ploče
Laminati
Radne ploče
Komapktni laminati
Podovi

Higijena u vlastitom domu

Rizik od bakterija nije prisutan samo u javnim objektima u kojima se kreće mnogo ljudi. Naprotiv, prisutan je i u vašem vlastitom domu, zbog čega je od izuzetne važnosti održavanje higijene u svim prostorijama, a naročito u kuhinji i kupaonici. Također je bitno da proizvodi koji se koriste za izradu radnih ploča, fronti i namještaja imaju površinu s antibakterijskim svojstvom.

U kontaktu s mnogo ljudi

Higijena je naročito važna u javnim ustanovama u kojima se sureće mnogo ljudi, kao što su bolnice, starački domovi, škole i vrtići, ali i u ugostiteljskim te komercijalnim prostorima poput restorana, hotela, trgovačkih centara i zračnih luka. Zahvaljujući bogatoj ponudi EGGER proizvoda i dekora, sloboda u dizajnu je neograničena, čak i u prostorijama u kojima se zahtijevaju najviši higijenski standardi.

Higijena u fokusu

U javnim prostorima, kao što su svlačionice ili sanitarne prostorije, čistoća bez klica i bakterija je nešto najbitnije. Zato su za projektiranje ovakvih prostorija idealni EGGER-ovi otporni materijali koji se jednostavno čiste i nude mnoštvo mogućnosti oblikovanja (npr. zaobljeni elementi i izrezivanje).

Smanjenje zona rizika

Higijena je naročita važna u zdravstvu, gdje prostorije poput prijemnih prostora, čekaonica, soba za sastanke, ordinacija i bolesničkih soba moraju imati površine s antibakterijskim svojstvima. Upravo EGGER proizvodi su pravo rješenje za ovakve vrste prostorija u kojima su čistoća i sigurnost izuzetno važne komponente, kao i lijepi dizajn.

Preporuke za čišćenje

Treba imati na umu kako se sve površine, pa tako i EGGER površine s antibakterijskim svojstvima, moraju redovito održavati, čistiti i dezinficirati. Naime, antibakterijsko svojstvo ne predstavlja zamjenu za čišćenje i dezinfekciju. Ako se površine ne čiste redovito i propisno, na njima ostaju prljavština i biofilm, koji utječu na slabljenje antibakterijskog svojstva.

Share this post