kućni ured

Ideje za praktični kućni ured

Kućni ured u kojem je rad još učinkovitiji i ljepši

U posljednjih nekoliko godina rad od kuće je postao normalna aktivnost za mnoge ljude. Ovisno o poslu, rad od kuće ima svoje prednosti i nedostatke, a postavlja i veliki izazov – a to je kako organizirati svoj kućni ured da rad postane što učinkovitiji, lakši i ljepši? Donosimo vam nekoliko korisnih ideja koji će vam pomoći da u tren oka pretvorite svoj uredski kutak u produktivni radni prostor.

kućni ured

Malo ljudi ima slobodnu sobu koja se može pretvoriti u kućni ured. Ali ovaj nedostatak prostora se vrlo lako može nadoknaditi namještajem koji štedi prostor. Pogledajte ovih nekoliko zanimljivih ideja.

1. Pronađite savršeni kutak za kućni ured

Mnogi od nas nemaju posebnu sobu koju mogu pretvoriti u ured, nego se moraju prilagoditi prostoru u kuhinji, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Ako postavljate radni stol uz bučnu sušilicu rublja ili s pogledom na dječje igralište, to nije dobra ideja. Pokušajte pronaći tihi prostor u kojem nema mnogo buke i galame, odnosno prostor u kojem se možete dobro koncentrirati na posao.

Me4717724 All 1090728 Web Kvadrat

2. Osvijetlite svoj radni prostor

Svi ćemo se složiti kako je za osvjetljenje radnog prostora najbolje dnevno svijetlo. No dobra lampa također može pomoći u koncentraciji i zaštiti očiju od jakog osvjetljenja. Ako svoj radni kutak ne možete postaviti uz prozor, preporučuje se izvor svijetla postavljen sa strane. Na ovaj način svjetlo se usmjerava prema dolje pod posebnim kutom i time se sprječava odsjaj i refleksija.

Me21672875 All 943520 Web

3. Razmislite o ergonomiji

Redovito kretanje i mijenjanje položaja tijela sprječava opterećenje zglobova i leđa tijekom rada kod kuće. Zato osigurajte da je vaš radni stol odgovarajuće visine. Što se tiče radne stolice, preporučuju se ergonomske uredske stolice s podesivim sjedalom i naslonom koji potiču pravilno držanje i štite od bolova u leđima. Stolica je na pravoj visini ako su vam stopala ravno na podu, a gornji i donji dio nogu čini pravi kut.

Me34916271 All 1313812 Web Kvadrat
Me34916284 All 1329454 Web Kvadrat

4. Stvorite ugodnu atmosferu

Ugodna atmosfera u kućnom uredu uvelike utječe na produktivnost i ne treba je podcijeniti. Zato uljepšajte svoj radni kutak i učinite ga ugodnim. Objesite lijepu sliku, stavite biljku na stol i osigurajte dovoljno svježeg zraka. Napravite dovoljno pauza tijekom rada, a s vremena na vrijeme se ustanite i rastegnite. Ispijanje virtualne kave s kolegama vas također može osvježiti i popraviti vaše raspoloženje.


5. Kreirajte dovoljno prostora za pospremanje

Uredan radni stol označava i uredan um. S organiziranim radnim prostorom više se nećete pitati gdje ste ostavili taj nepodmireni račun i kako to da kemijska stalno nestaje. Sve je uvijek na svom mjestu i na dohvatu ruke.

Me195488 All 1480595 Web

Postoji mnogo različitih ideja s kojima uredski kutak može izgledati kao dio kućnog namještaja. Evo nekoliko ideja za svaki prostor.


Kućni ured na kotačima

Savršeno rješenje za male kućne urede je „Office Tower“ koji može stati i u najmanje prostore. Ovaj praktični uredski toranj s ladicama omogućuje prostor za laptop, dokumente i ostale uredske potrepštine. Ladice se nalaze na suprotnim stranama kako bi se postigla što veća stabilnost. Budući da je na kotačima, on postaje mobilni stol kojeg možete premještati gdje god vam treba i to sa svim dokumentima i priborom na jednom mjestu.

kućni ured

Kućni ured s praktičnim pomoćnikom

Gornji ormarići s podizno-preklopnim sustavom pružaju dovoljno prostora za pohranu dokumenata i održavaju red u vašem kućnom uredu. Visoki ormarić s policama je idealan za pohranu debljih registratora, a polica na izvlačenje omogućuje proširivanje radne površine. Ona je korisna za brzo pretraživanje i odlaganje dokumenata tijekom rada, a samo jednim pokretom ruke nestaje natrag u ormariću.

Dosta mjesta za spremanje

Želite minimalistički dizajn prostora, ali da su vam sve stvari uvijek pri ruci? U ovom slučaju odlično rješenje su ormarići s Blum AVENTOS podizno-preklopnim sustavom koji su uvijek diskretno uklopljeni u prostor, a omogućuju dosta mjesta za pospremanje. Vrata ormarića se laganim pritiskom ruke dižu prema gore i omogućuju vam slobodno kretanje u prostoru. Kad ste gotovi s radom, vrata se lagano zatvaraju i skrivaju dokumente od svih pogleda.

Me17392476 All 1171385 Web Kvadrat 02

Svaka stvar pronalazi svoje mjesto

Posao je lakši uz pravu opremu, pogotovo uz ladice Blum MERIVOBOX koje se svojom visinom i duljinom mogu prilagoditi vašem namještaju. Zahvaljujući kvalitetnim vodilicama, ladice se otvaraju blago i potpuno nečujno, bez obzira koliko su teški registratori i ostale uredske potrepštine. S ovim  praktičnim ladicama više nećete gubiti vrijeme na traženje stvari, a vaš radni kutak će uvijek izgledati lijepo i uredno.

kućni ured

Savršena organizacija unutar ladica

Dobra organizacija unutar ladica uvijek olakšava posao. Sustavi unutarnjih pregrada AMBIA-LINE I ORGA-LINE dodatno organiziraju ladice, tako da su sve olovke, kemijske, spajalice i ostale uredske sitnice smještene u svojim zasebnim pregradama i ono najvažnije – uvijek ih imate pri ruci.

kućni ured
Od nereda do savršenog rada u tren oka!
kućni ured

Pronađite više inspiracije za uređenje interijera:

Share this post