Pump7487web

Max&Moris i partneri u posjetu tvrtkama Egger i Starman

Max&Moris djelatnici i partneri stolari ovog travnja su proveli četiri nezaboravna dana u Austriji i Sloveniji u posjetu partnerskim tvrtkama EGGER i Starman. U ranim jutarnjim satima smo se našli na Lovrincu, pa smo polako krenuli „put gore“. Nakon što smo popili prvu kavu, atmosfera se razbudila, a put se nastavio uz veselo ćakulanje i povremene „puš“ stanke koje su bile neizostavne dragim kolegama pušačima. Uz nekoliko manjih problema s navigacijom, napokon smo stigli i do našeg prvog odredišta – austrijskog St. Pöltena.

max&moris i partneri
©SEPA Media, Izvor: www.austria.info

Glavni grad baroka St. Pölten

St. Pölten, mladi glavni grad Donje Austrije, mogli bismo nazvati i glavnim gradom baroka u kojem su barokne građanske kuće i samostan karmelićanki svjedoci bogate prošlosti. Ovaj grad, koji se smjestio na rijeci Traisen, broji samo 50.000 stanovnika i tek je 1986. godine postao glavni grad Donje Austrije. Međutim, zanimljivo je kako je povelja kojom je stekao status grada najstarija je u Austriji. U ovom simpatičnom gradiću su nas dočekali dugogodišnji parteri iz EGGER-a s večerom dobrodošlice.

Od balvana do gotovih ploča – EGGER tvornica

Sljedeće jutro smo započeli s obilnim doručkom i specialty kavom bez koje Đina jednostavno “ne može započeti dan”. Bilo je bitno da se osvježimo jer je cijeli dan bio rezerviran za edukacije i razgledavanje EGGER kompleksa u obližnjem mjestu Unterradleberg.

U sklopu ture Max&Moris djelatnici i partneri stolari su prošetali EGGER tvornicom i vidjeli cijeli proces izrade ploča – od naslaganih balvana koji čekaju na preradu, preko sirove ploče koja se oplemenjuje dekor papirom, pa sve do masivnog skladišta ploča u kojem gotove ploče čekaju transport na različite strane svijeta.

Najnoviji trendovi u EGGER showroomu

Naši partneri iz EGGER-a su nas proveli i kroz svoj showroom u kojem smo se uvjerili u bogatstvo materijala, tekstura i boja. Dragan Brajković nas je uveo u svijet laminatnih podova i objasnio sve ono što nas je oduvijek zanimalo. Dean Balent nam je održao prezentaciju o tvrtki EGGER, a Juraj Stanešić nas je upoznao s najnovijim trendovima u dizajnu interijera. Dotaknuli smo sve teksture, istražili materijale i vidjeli sve kombinacije dekora koje omogućuju beskrajne mogućnosti u dizajnu interijera.

Vesela atmosfera u grčkom restoranu

Navečer smo naše partnere – stolare odveli u grčki restoran u kojem smo napravili pravu veselu atmosferu. Prepričavale su se zgode s puta, ali i razne dogodovštine koje smo doživjeli tijekom mnogo godina poznanstva. Oduševili smo i neke goste s drugih stolova, a jedna gošća nas je na odlasku pozdravila i oduševljeno rekla: „Svaka čast, momci!“. U svoj toj zabavi, nismo odmah shvatili da glavno jelo ne dolazi, tako da smo dugo vremena uživali u ukusnim predjelima, a pred kraj je napokon došlo i glavno jelo koje se svakako isplatilo čekati.

Slatki izlet u pitoreskni Hallstatt

Sljedećeg dana smo se odlučili na mali, ali slatki izlet po Hallstattu. Ovo austrijsko mjestašce nas je oduševilo svojim pitoresknim uličicama i predivnom vizurom s jezera, tako da smo iskoristili vrijeme za odmor i razgledavanje. Anja je usput dobila zadatak da strpljivo šeta ispred najljupkijih kuća kako bi Đina fotografijama zabilježila najljepše kadrove ovog slikovitog mjestašca. Nakon ugodne šetnje po Hallstattu stali smo i na malo grudanja koje smo jedva dočekali – kao pravi Dalmatinci željni snježnih avantura.

Inovacije u Blum showroomu

Putovanje smo u živahnom tonu nastavili prema Sloveniji gdje su nas s večerom dobrodošlice dočekali i naši dragi partneri iz tvrtke Starman – Andreja Starman, Simon Starman i Štefan Križaj. Sljedećeg dana su nas proveli po svom veleprodajnom centru i showroomu u kojima su nas uveli u sve inovacije Blum proizvoda, poput REVEGO sustava skrivenih vrata koji nas je potpuno oduševio.

Usput smo se uvjerili u lagano otvaranje i zatvaranje svakog AVENTOS okova za preklope, a posebno nas je iznenadio novi HKi sustav. Saznali smo i sve o MERIVOBOX sustavu izvlačnih ladica i ostalim inovativnim proizvodima.

Povratak kući

Nakon ručka s partnerima iz Starmana, Max&Moris djetalnici i partneri stolari su krenuli natrag prema Hrvatskoj. Barba nas je cijelo vrijeme obavještavao o temperaturama i vremenskim uvjetima koji su nas očekivali na putu, a vjerno je pratio i vrijeme u svojim Kaštelima. Mi ostali smo još uvijek uživali u dogodovštinama s putovanja i jedva smo čekali to sve ispričati kolegama na poslu. U Split smo se vratili navečer već pomalo umorni, ali i puni znanja, ideja i lijepih uspomena.

Još jednom bismo htjeli zahvaliti našim parterima – stolarima koji su krenuli s nama u ovu avanturu te partnerima EGGER i Starman koji su nam pružili priliku za učenje, upoznavanje i otkrivanje novih inovacija, materijala i trendova. Veselimo se novim druženjima koja su pred nama!

Share this post