akcentni zidovi

Akcentni zidovi koji će potpuno preoblikovati vaš prostor

Akcentni zidovi mogu potpuno preoblikovati vaš prostor. Ako imate bijeli zid s kojim ne znate što učiniti, ovo je možda izvrsna prilika za dodavanje akcenta uz pomoć zidnih obloga. Dobro odabrane obloge mogu nadopuniti vaš postojeći stil interijera ili dodati efektni kontrast koji će promijeniti cjelokupni dojam prostora. Donosimo vam neke ideje s kojima svoje prazne zidove možete pretvoriti u mala umjetnička djela koja će transformirati vaš prostor.


EGGER DecoWall za prirodne akcente

Ako želite stvoriti potpuno prirodne akcente u interijeru, poput toplog drva u spavaćoj sobi ili odvažnog betona u dnevnom boravku, idealno rješenje je DecoWall. Ove OSB zidne obloge su iznimno prilagodljive, održive i otporne, zbog čega traju godinama. Bez obzira želite li osvježiti svoju kuhinju, dnevni boravak ili neku drugu prostoriju, ove obloge će unijeti karakter u vaš interijer i učiniti ga uzbudljivijim.

akcentni zidovi

“Savršeno nesavršena” prirodna površina

Ono što izdvaja DecoWall od ostalih zidnih obloga je poseban digitalni print koji vjerno dočarava prirodnu teksturu drva, betona i ostalih materijala. Zbog specijalne tehnike izrade, na ovim oblogama možete opipati duboke pukotine i neravne godove te osjetiti njihove „savršeno nesavršene“ površine. Na ovaj način DecoWall zidne obloge unose potpuno prirodni osjećaj u vaš prostor.


Impresivni akcentni zidovi za svaku prostoriju

Zidne obloge su svakako jedna od najjednostavnijih i najpovoljnijih opcija za podizanje prostora na višu razinu, i to bez potrebe za njegovim kompletnim preuređenjem. Ako želite stvoriti udobno okruženje u dnevnom boravku ili slatki kutak u kućnom uredu, zidne obloge su savršeno rješenje. Sad je samo potrebno odabrati pravi dekor koji će najbolje odgovarati vašem stilu uređenja.


Akcentni zidovi uz betonski chic

Betonski akcentni zidovi su još jedan zanimljiv način za kreiranje fokusne točke u interijeru. Ovaj dekor je u jednakoj mjeri grub i rafiniran zbog čega je savršen za kreiranje odvažnih površina. Pritom je samo jedan akcentni zid dovoljan za stvaranje vizualnog interesa. To može biti u kuhinji, dnevnom boravku ili bilo kojoj drugoj prostoriji u koju želite unijeti dozu sirovog industrijskog šarma.

Rustikalna nota

Kamen daje nevjerojatnu količinu teksture, kako izvana tako i unutar kuće. Posebno se izdvaja škriljevac koji sa svojim prirodnim rascjepkanim izgledom i tamnom bojom stvara kontrast na zidovima. Možete ga koristiti kao idealnu pozadinu za pisaći stol u vašem kućnom uredu, za TV u dnevnom boravku ili kao akcentni zid s posebnom rustikalnom notom.


Toplina drva

Fokusni zidovi ne moraju biti preglasni kako bi ostavili dojam. To dokazuju drvene obloge koje u prostor unose dubinu, teksturu i prirodnu eleganciju. Drvene obloge možete staviti bilo gdje – iza kreveta u spavaćoj sobi ili iza TV-a u dnevnom boravku. Sa svojim opipljivim pukotinama, čvorovima i zrncima, one su fantastičan dodatak svim prostorijama, dajući im topliji i opušteniji izgled.

Akcentni zidovi koji odišu klasičnim šarmom

Bijelom zidu u dnevnom boravku ili kućnoj biblioteci možete dodati teksturu i karakter uz pomoć obloga s uzorkom cigle. Zid obavijen ciglom ima poseban klasični šarm koji unosi toplinu u svaki prostor u kojem se nalazi. Zato je idealan za udobne dnevne boravke, kućne knjižnice i ostale prostorije u kojima želite stvoriti opuštajuću atmosferu za odmaranje i ugodno druženje.


DecoWall DO001 Smreka
DecoWall DO002 Hrast
DecoWall DO003 Beton
DecoWall DO004 Cigla
DecoWall DO005 Kamen

Za dodatne informacije o EGGER DecoWall zidnim oblogama kliknite dolje:


Osvježite svoju kupaonicu s vodootpornim oblogama

Ako tražite idealne zidne obloge za kupaonicu, imamo rješenje i za to. Zahvaljujući svom revolucionarnom vodootpornom sustavu, zidne obloge ROCKO su izrazito otporne na vodu te se lako postavljaju i preko keramičkih pločica, što ih čini pogodnima za sve projekte renoviranja. Bez obzira preferirate li izgled mramora, betona, hrđe, čelika ili drva, ova kolekcija će vam pomoći da pronađite savršenu oblogu koja će osvježiti vaš prostor. Saznajte više.

zidne obloge

U svoju kuhinju unesite još boje, teksture i stila

Zidni paneli su sjajan način da udahnete novi život svojoj zastarjeloj kuhinji i pridate joj svježiji izgled. Oni su osmišljeni za zaštitu zidova od prskanja, prolijevanja i mrlja koje mogu nastati tijekom kuhanja ili čišćenja. Ali osim ove uloge, zidni paneli također služe i kao ukrasni element u vašoj kuhinji – dajući joj još više boje, teksture i stila. Otkrijte panel koji će idealno odgovarati vašem stilu uređenja.

Stvorite iluziju većeg prostora

Svojim zidovima nadodajte još veći dojam dubine i teksture uz pomoć zidnih letvica. Ove obloge prostoriji daju zanimljiv 3D efekt, mogu unijeti dojam visine, stvoriti iluziju većeg prostora, pa čak i pomoći u prijelazu dvije prostorije kako bi se osjećale kao jedna. Odaberite tamne letvice ako želite unijeti još veću dozu dramatičnosti u prostoru, a drvene letvice za potpuno prirodnu i opuštenu atmosferu u kojoj ćete do kraja uživati. Otkrijte sve zidne letvice.


Inspiraciju za uređenje doma potražite i u ostalim temama s našeg bloga:


Share this post