razigrane boje

Razigrane boje koje će probuditi vaš interijer

The Power of Colour

Razigrane boje mogu razvedriti i najtmurniji dan. Od pastelne pistacija zelene, preko zagasite marelice, pa sve do pikantnog curryja, izdvojili smo nekoliko boja koje bi vam se mogle svidjeti i unijeti veselo raspoloženje u vaš dom. Ako ste po prirodi veseli, ove boje ili njihove kombinacije bi mogle donijeti upravo onu dozu energije za kojom žudite.


Prirodna terracota

Iako terracota nikad nije izašla iz mode, ona je nedavno ponovno oživjela zahvaljujući svom umirujućem prizemnom dojmu. Ova boja ima dubinu koja nedostaje standardnim nijansama crvene i narančaste te zbog toga izgleda dosta prirodnije u samom prostoru. Postoji mnogo načina na koji možete ukomponirati komade u terracoti boji – kroz tekstil, dekoracije, tapete, boje zidova ili komade namještaja koji će unijeti bogatu teksturu i dodatnu dozu topline u vaš interijer.

razigrane boje

razigrane boje

Zagasita marelica

Ova predivna zagasita nijansa marelice neodoljivo podsjeća na retro stil uređenja, a u spektru se nalazi negdje između rumene ružičaste i terracota boje s bogatom primjesom hrđe. Razigrani tanjuri u ovoj nijansi će se savršeno slagati sa šarenim jelima koja pripremate, a mekani jastuci sa šarenim resicama će upotpuniti svaku sofu, naslonjač ili krevet. Ovu boju možete upariti s neutralnim, nježnim zelenim ili čak tamnijim nijansama boje hrđe.


Pikantan curry

Curry žuta je jedna od najmoćnijih i najpikantnijih boja kad je riječ o unošenju topline u interijer. Lako pronalazi svoje mjesto jer može prekrivati cijele zidove ili biti razbacana po tepisima, jastucima, zavjesama, foteljama ili drugim detaljima. Njena velika prednost je i to što se može kombinirati s rasponom boja. Primjerice, odlično se slaže s plavim, rozim, bordo, sivim i neutralnim tonovima i donosi onu pravu dozu energije u vaš život.

razigrane boje

razigrane boje

Opuštajuća zelena

Fjord zelena boja je nježna i smirujuća boja koja spaja zagasitu zelenu nijansu i hladne tonove plave. Ukomponirajte ovu nijansu sa drvenim strukturama, kamenim naglascima ili bogatim teksturama kako biste kreirali upečatljive naglaske u prostoru. S njom također možete upotpuniti detalje na namještaju, komodama, policama ili drugim elementima za suptilnu dozu ove umirujuće boje.


razigrane boje
razigrane boje

U350 ST9 Siena narančasta
U163 ST9 Curry žuta
U232 ST9 Nude marelica
U636 ST9 Fjord zelena
U617 ST9 Wasabi zelena
U608 ST9 Pistacija zelena

Inspiraciju za uređenje doma potražite i u ostalim temama s našeg bloga:


Share this post