Kako organizirati ormar u 9 laganih koraka?

Bez obzira imate li ogromnu „walk-in“ garderobu s policama do stropa ili mali ormar u kutu spavaće sobe, vjerojatno želite stvoriti potpuno organiziran prostor u kojem će svaka sitnica biti na svom mjestu. No, kako organizirati ormar? Donosimo vam devet koraka s kojima možete lagano stići do savršenog ormara u kojem će svi predmeti biti pregledni, uredni i odmah na dohvat ruke.

organizirati ormar

1. Prvo napravite reda!

Ovo je prvi i najvažniji korak do urednog ormara. Sve svoje odjevne predmete stavite na jednu hrpu, pregledajte ih te donirajte sve ono što vam više ne odgovara ili što vam se ne sviđa. Ideja je imati ormar u kojem se nalaze samo predmeti koje volite nositi i koji vam donose osmijeh na lice.

2. Razvrstajte predmete po kategorijama

Iste stvari bi trebale biti na istom mjestu. Grupirajte odjeću po vrstama, tako da posložite suknje sa suknjama, majice s majicama, a haljine s haljinama. Pritom ih složite po bojama, tako da primjerice počnete s vješanjem prvo bijelih i svijetlih košulja, preko šarenih, pa sve do onih u tamnim bojama.


3. Stvorite tematske cjeline

Ako imate mnogo odjeće za posao, sport, ples ili slobodno vrijeme, svoju garderobu možete sortirati prema temama i tako organizirati ormar. Na ovaj način ćete uvijek znati gdje vam se što nalazi i nećete gubiti mnogo vremena na slaganje odjevnih kombinacija ili pripremanje za trening.

organizirati ormar

4. Vješajte odjeću koja se lako gužva

Vješalice su odlična stvar za sve košulje, hlače, haljine, sakoe i druge odjevne predmete koji se lako gužvaju. Ako ih poredate po vrsti i boji, postići ćete dodatnu preglednost. S druge strane, majice i džempere se ne preporuča stavljati na vješalice jer se često znaju razvući u području ramena.


Me10651745 All 1262710 Web

5. Odjeću slažite okomito umjesto na hrpe

Kako složiti odjevne premete unutar ladice? Stručnjaci preporučuju da odjeću ne slažete vodoravno, već okomito, s tim da prednji dio okrenete prema gore. Na ovaj način ostvarujete bolju preglednost unutar ladice i omogućujete jednostavnije vađenje predmeta.

6. Proslavite dolazak novog godišnjeg doba

Dolazak svakog godišnjeg doba najčešće označava i promjenu garderobe. Ako imate mali ormar, svu vansezonsku odjeću i modne dodatke odložite na više police ili u druge redove ormara, a sezonsku odjeću stavite na vidjelo. Ova metoda zahtijeva više reorganiziranja svake sezone, ali uspješno otklanja sav nered.


organizirati ormar

7. Pokažite svoje dragocjenosti

Modne dodatke razvrstajte po kategorijama, tako da ih uvijek možete lako pronaći. Zimske kape i rukavice stavite u ladicu, marame na posebnu vješalicu, a torbice i cipele svečano istaknite na policama. One će vas tako obradovati prilikom svakog otvaranja ormara.

8. Rotirajte svoje odjevne predmete

Ponekad je dobro zarotirati odjevne predmete kako ne biste uvijek koristili iste. Ako prilikom slaganja donjeg rublja i čarapa koristite metodu presavijanja, rublje uvijek možete uzimati s jedne strane ladice, a na drugu stavljati svježe oprano rublje.


organizirati ormar

9. Održavajte red u ormaru

Što češće pospremate odjeću i stvarate red u ormaru, to će održavanje biti jednostavnije i lakše. Stručnjaci kažu kako si bilo idealno ormar pregledati barem jednom mjesečno, a generalno čišćenje napraviti barem dva puta godišnje. Tako će vaš ormar ostati potpuno organiziran, čist i uredan.

Garderoba organizirana do najsitnijeg detalja

Ako ujutro nemate mnogo vremena za pripremanje odjevnih kombinacija, sustavi unutarnjih pregrada vam mogu pomoći i olakšati početak dana. Ovi sustavi stvaraju potpuni red unutar ladica kako bi sve bilo uredno, organizirano i nadohvat ruke.


organizirati ormar

Nema više nereda

Pomoću sustava unutarnjih podjela Blum AMBIA-LINE i ORGA-LINE, sva vaša odjeća i modni dodaci su uredno složeni i spremni za uzimanje. Elegantne pregrade uokviruju vaše stvari i stvaraju potpunu organizaciju unutar ladice. Samo otvorite ladicu i pronađite ono što vam treba u tren oka.


Kao po mjeri

Radite preraspodjelu premeta u ladicama i treba vam veći ili manji okvir? Nema problema! Pregrade sustava možete vrlo brzo pomaknuti zahvaljujući fiksiranju pomoću magneta. Bez obzira koje predmete želite staviti unutar ladica, sve okvire možete rasporediti i pomicati po želji.


Mekano na dodir

Mekani softotouch premaz unutarnjih pregrada nije izvrstan samo za pohranjivanje pribora za jelo, već i vašeg make-upa, parfema, nakita i ostalih sitnica. Iako su ovi sustavi unutarnjih pregrada dizajnirani za kuhinju, idealni su za sve prostorije.


Od širokog do uskog

Trebate li široke okvire za šalove i rukavice ili uže okvire u koje ćete s posebnom pažnjom smjestiti svoj nakit ili sunčane naočale? S fleksibilnim sustavima unutarnjih pregrada svoje okvire uvijek možete suziti ili proširiti kad god vam je to potrebno.


Pronađite više inspiracije za uređenje interijera:

Share this post