Salone del Mobile Milano 2024: Nolte Kitchen - Ph. Blum

Salone del Mobile 2024: Otkrijte top trendove u interijerima

Predstavljene nevjerojatne inovacije i kreativna rješenja

U svijetu dizajna interijera, Sajam Salone del Mobile predstavlja mjesto inspiracije i novih trendova. Ove godine, sajam je obilježen izložbama Eurocucina i FTK (Technology For the Kitchen) koje su oduševile posjetitelje svojim nevjerojatnim inovacijama i kreativnim rješenjima za kuhinje, a mi vam donosimo neke od najzanimljivijih trendova.


Boje

Svježe boje su ponovno u modi! Bež nijanse pomalo gube svoj utjecaj u svijetu interijera, dok pješčane i zemljane boje poput terracotte, lososa, okera i puderasto roze postaju sve popularnije. Brendovi se više ne plaše ni živahnih nijansi, poput zelene, koraljno narančaste i električno plave, koje se pojavljuju svugdje – od malih detalja do velikih trosjeda.

Egger Dekorativna kolekcija 24+ Dekor U702 PM Kašmir siva
U702 PM Kašmir siva
U232 ST9 Nude marelica
Egger Dekorativna kolekcija 24+ Dekor U335 ST9 Hrđavo crvena
U335 ST9 Hrđavo crvena
Egger Dekorativna kolekcija 24+ Dekor U961 PM Grafitno crna
U961 PM Grafitno crna
U163 ST9 Curry žuta
U350 ST9 Siena narančasta
U636 ST9 Fjord zelena
Egger Dekorativna kolekcija 24+ Dekor F765 Srebrno siva četkana
F765 Srebrno siva četkana

Materijali

Na ovogodišnjem sajmu Salone del Mobile veliki fokus je bio na materijalima s vrlo izraženim strukturama – od drvenih letvica i rustikalnog kamena, pa sve do bogatih tkanina i besprijekorno glatkih mat površina. Posebno uzbudljive su bile kombinacije ovih materijala te metalik detalji koji su namještaju dali dodatnu notu elegancije.

Salone del Mobile 2024: Metalco - Ph. Diego Ravier

Održivost postaje stil života! Ovogodišnji sajam je obilovao prirodnim, recikliranim ili ponovno korištenim materijalima. U trendu su komadi koji zrače prirodnim šarmom, a čije izražene teksture neodoljivo mame da ih dodirnete i istražite.

Salone del Mobile 2024: Ernestomeda - Ph. Blum
Salone del Mobile 2024: Poliform - Ph. Blum
Salone del Mobile 2024: LAGO - Ph. Blum

Metalni sjaj

Otok od nehrđajućeg čelika možda djeluje kao nešto rezervirano za profesionalne kuhare, ali sada osvaja i svakodnevne kuhinje. Metalni detalji, poput aluminija i čelika, u prostor unose moderan i industrijski izgled, a mogu se vidjeti u svakom kutku kuhinje – od radnih ploča i vratnica, pa sve do zidnih panela i kuhinjskih aparata.

Salone del Mobile 2024: Vipp - Ph. Monica Spezia

Rebraste vratnice

Jedan od trendova s ovogodišnjeg sajma su rebraste vratnice, koje su prisutne na kuhinjskim otocima, ladicama, ormarićima i ostalim elementima. Njihova tekstura podsjeća na spojene letvice i unosi poseban „wow“ efekt u prostoriju. Osim njih, popularne su i zaobljene rebraste fronte koje svojim nježnim valovima čine namještaj još ugodnijim i privlačnijim.

Salone del Mobile 2024: LEICHT Kuchen AG

Zaobljene linije

Na prethodnim izdanjima sajma smo već zamijetili namještaj mekanih oblika i zaobljenih linija, ali ove godine oni su zauzeli skoro pa središnje mjesto. Sofe, fotelje, stolice i stolići – svi su ovi komadi dizajnirani s prekrasno zakrivljenim linijama koje nježno prihvaćaju tijelo te pružaju udobnost i toplinu u svakom trenutku.

Salone del Mobile 2024: Baxter - Ph. Blum

Trendovi za kuhinje

Ovogodišnja izložba Eurocucina je obilovala profiliranim vratnicama i teksturiranim materijalima koji su dodali dubinu, karakter i dozu ekskluzive svakom kuhinjskom dizajnu. Vratnice su se mogle vidjeti u raznim materijalima – od punog drva i laminata do stakla. Sve popularniji su sustavi otvorenih polica, zidnih panela i LED rasvjete, s kojima možete pokazati svoju kulinarsku kolekciju. Rubovi i police sve su zaobljeniji, a zanimljive kombinacije okruglih i četvrtastih elemenata stvaraju upečatljiv vizualni dojam.


Pametni namještaj

U sklopu sajma je održana i izložba FTK (Technology For the Kitchen) koja je predstavila različite uređaje i tehnologije za kuhinje. Tako su posjetitelji imali priliku otkriti nove proizvode, ideje i koncepte koji će utjecati na naše svakodnevno kuhanje i skladištenje hrane – kako sada, tako i u budućnosti.

Salone del Mobile 2024: Novello - Ph. Blum

Inovativna rješenja poput pametne rasvjete, kliznih radnih ploha i namještaja s ugrađenim utičnicama su oduševila posjetitelje. Sada možete jednostavno i brzo spojiti svoje uređaje dok radite, bez gnjavaže s kablovima koji vise posvuda.

Salone del Mobile 2024: Boffi - Ph. Blum
Salone del Mobile 2024: Ernestomeda - Ph. Blum
Salone del Mobile 2024: Novello - Ph. Blum

Multifunkcionalna rješenja

Jedan od najvećih trendova ove godine su i multifunkcionalni mehanizmi koji kombiniraju više funkcija u jedan komad namještaja. Zamislite modularnu policu koja može mijenjati oblik prema vašim potrebama ili stolić koji se može proširiti u veliki blagovaonski stol. Ušteda prostora nikad nije bila zabavnija.

Salone del Mobile 2024: Cesar - Ph. Blum
Salone del Mobile 2024: Cesar - Ph. Blum

Kuhinja polako postaje produžetak dnevnog prostora, a ne samo mjesto za pripremu obroka. Zato se sve više koriste džepna vrata koja vam omogućuju da sakrijete svoju kuhinju kada je ne koristite, stvarajući vizualno privlačan i skladan životni prostor.



Inspiraciju za uređenje doma potražite i u ostalim temama s našeg bloga:

Share this post