create transitions

Create Transitions: Stvorite elegantne prijelaze u svom prostoru

Vi oblikujete promjenu

Create Transitions nam pokazuje kako napraviti idealnu podjelu između kućnog ureda i dnevnog boravka, a kako elegantni prijelaz između boravka i kuhinje. Čini se da nije dovoljno samo premještanje stola ili dodavanje nekoliko registratora i računala. Potrebni su i elegantni prijelazni elementi koji stvaraju potpuno skladnu cjelinu. Pod motom Create Transitions EGGER nam daje svoje primjere stvaranja tranzicija uz pomoć proizvoda i materijala iz njihove Dekorativne kolekcije i kolekcije podova.

Home & Office: Novi ritam između života i rada

Vrlo bitno je pronaći balans između privatnog i poslovnog života, pogotovo ako u svom domu moramo pronaći i mjesto za rad. Ali gdje počinje kućni ured, a gdje prestaje mjesto za odmor? Većina stručnjaka predlaže stvaranje posebnih prijelaza uz pomoć određenih materijala i boja. Primjerice, neutralne nijanse utječu na smirenje uma i bolju koncentraciju, zbog čega su savršene za kućni ured. S druge strane, drvene površine unose dozu udobnosti i topline te se preporučuju za prostore u kojima se želimo odmarati i uživati.

create transitions

Ovaj Create Transitions primjer prikazuje poptuno diskretan prijelaz između dnevnog boravka i kućnog ureda. Svojim oblikom i usklađenim bojama, radni kutak se savršeno uklapa u dnevni boravak. Radna ploča je dovoljno izdržljiva i otporna na ogrebotine te je stoga idealna za radni stol. Ostatak namještaja je izrađen od Eurodekor oplemenjene iverice u drvenom dekoru i neutralnim uni bojama koje usklađuju cijeli prostor.

Epl202 Arcani Hrast Sivo Bež
EPL202 Arcani hrast sivo-bež
H3157 St12 Vicenza Hrast
H3157 ST12 Vicenza hrast
Japandi
U156 ST9 Pješčano bež
U325 St9 Antik Rose
U325 ST9 Antik rose
F021 St75 Triestino Terrazzo Sivi
F021 ST75 Triestino Terrazzo sivi

Kitchen & Living: Funkcionalni prijelazi između kuhinje i boravka

Kuhinja postaje dnevni boravak i obrnuto. Ovo nije slučaj samo u malim stanovima, nego i u velikim prostorima u kojima želimo pripremati obroke, pisati domaće zadaće te se odmarati i gledati TV. Sve više trebamo prostor u kojem se možemo opuštati, ali i provoditi kvalitetno vrijeme s obitelji i prijateljima. Ovakav takozvani „open space“ koncept nije novi trend u uređenju interijera, ali sada postaje važno kako se on oblikuje.

create transitions

EGGER je u ovom Create Transitions primjeru stvorio odličan prijelaz između kuhinje i dnevnog boravka. Ove dvije zone se savršeno stapaju kroz usklađene dekore i teksture. Prirodni osjećaj u prostor unosi PerfectSense Feelwood dekor, a ono što potpuno povezuje dvije različite zone je ista betonska površina na radnoj ploči i stoliću, izrađena od kompakt tanke radne ploče. Iako je tanka samo 12mm, ova ploča je izuzetno izdržljiva te otporna na ogrebotine i vlagu.

Create transitions
H3311 TM28/ST28 Cueno hrast bijeljeni
F186 St9 Chicago Beton Svijetlo Sivi – Siva Jezgra
F186 ST9 Chicago beton svijetlo sivi – Siva jezgra
U727 Pm Kamen Siva
U727 PM Kamen siva
Epl179 Soria Hrast Natur
EPL179 Soria hrast natur

Cocooning & Functionality: Udobnost za sve prijelaze

U posljednjih nekoliko godina dosta smo vremena provodili unutar svojih domova, stoga smo ih počeli činiti udobnijima i dodavati im svoj osobni pečat. U isto vrijeme smo svjesni kako uređenje interijera mora biti funkcionalno i odgovarati različitim potrebama. Kako onda stvoriti ravnotežu između topline i funkcionalnosti? Ovo možemo ostvariti uz pomoć raznih materijala i inovacija. Primjerice, drvene teksture koje izazivaju osjećaj topline se mogu odlično kombinirati s čvrstim metalnim strukturama, a hladni beton se može uskladiti s udobnim tkaninama i raznim drugim mekanim površinama.

create transitions

EGGER je ponudio rješenje jednostavnim umetanjem okretne ploče za TV koje je povećalo funkcionalnost prostora. Kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba su prožete istim PerfectSense Feelwood dekorom koji unosi topli osjećaj u svaku prostoriju. Osim što je prirodan, ovaj dekor je i izrazito funkcionalan zahvaljujući svojim posebnim antifingerprint svojstvima koja štite njegovu površinu od otisaka prstiju i time olakšavaju čišćenje.

H3180 Tm37/st37 Halifax Hrast Smeđi
H3180 TM37/ST37 Halifax hrast smeđi
F812 Pm Levanto Mramor Bijeli
F812 PM Levanto mramor bijeli
F416 St10 Laneno Bež
F416 ST10 Laneno bež
U200 St9 Bež
U200 ST9 Bež
Epc040 Aritao Hrast
EPC040 Aritao hrast

Country & Urban: Kombinacija seoskog i urbanog stila

Iako živimo u gradu i osjećamo se urbano, i dalje postoji jedan dio nas koji traži elemente seoskog života poput mira, slobode, prostranosti i povezanosti s prirodom. Ovaj osjećaj se posebice povećao dok smo bili zatvoreni u četiri zida i sanjarili o otvorenim zelenim poljima i šetnjama po seoskim stazama. I sad se pitamo je li moguća kombinacija rustikalnog i urbanog stila. Seoska kuhinja u malom gradskom stanu ili moderna kuhinja u kamenoj seoskoj kući? Zašto ne? Više nema razloga zašto se ova dva stila ne bi kombinirala – naravno s prikladnim prijelazima.

create transitions

U ovom Create Transitions primjeru suvremena kuhinja je savršeno uklopljena u staru seosku kuću. Iako je u tamnijim nijansama, ona se čini svjetlija i prozračnija, jer kroz staklena vrata ulazi dovoljno prirodne svjetlosti. Kombinacija Feelwood dekora, radne ploče u reprodukciji mramora i modernih kućanskih aparata osigurava pravu dozu urbanog i seoskog stila. Ovo je zaista kuhinja u kojoj se može uživati u svim prednostima modernog pripremanja objeda, ali s pogledom na seosku idilu.

create transitions
EPD040 Almington hrast bež
F095 St87 Siena Mramor Sivi
F095 ST87 Siena mramor sivi
U748 St9 Tartuf Smeđa
U748 ST9 Tartuf smeđa
U963 St9 Dijamant Siva
U963 ST9 Dijamant siva
H3408 St38 Planinski Ariš Termo Smeđi
H3408 ST38 Planinski ariš termo smeđi

Natural & Luxury: Dizajn bez kompromisa

U uređenju interijera više ne treba birati između prirodnosti i luksuznosti. Ove sasvim različite karakteristike se također mogu spojiti u jednu ujednačenu cjelinu s odgovarajućim prijelazima. Prirodne površine prostoru pridaju osjećaj udobnosti, teksture i topline. Kad se ovakve površine kombiniraju s glatkim i jednobojnim materijalima, one gube nešto od svoje rustikalnosti i grubosti te zauzvrat dobivaju više elegancije i ekskluzivnosti. To ujednačava prostor i čini ga savršenim spojem prirode i luksuza.

create transitions

U primjeru pekare vidimo kako odabrane boje i dekoracije daju prirodnu, a u isto vrijeme luksuznu atmosferu. EGGER laminati su naročiti prikladni za pult koji prati trend nježnijih zaobljenih oblika. Za vrhunski izgled namještaja zaduženi su tamniji drveni dekor i reprodukcija crnog mramora, a kontrast im stvara pod u reprodukciji svijetlog mramora koji odaje dojam punog luksuza.

Epl005 Levanto Mramor Svijetli
EPL005 Levanto mramor svijetli
U830 St9 Nude Karamel
U830 ST9 Nude karamel
create transitions
H1714 ST19 Lincoln orah
U960 St9 Oniks Siva
U960 ST9 Oniks siva
F206 St9 Pietra Grigia Crni – Crna Jezgra
F206 ST9 Pietra Grigia crni – Crna jezgra

Više inspiracije pronađite ovdje:

Share this post